keskiviikko 20.3.2019 Aki, Kim, Joakim, Jaakkima

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

ToUn naisten päävalmentaja vaihtuu äkisti: Eevamaija Ojala eronneen Jan Bergin tilalle

Jan Berg erosi ToUn naisten valmentajan tehtävistä yllättäen, vaikka pelit ovat sujuneet nousujohteisesti. (Kuva: Ilpo Lommi)

Neljättä kautta nousujohteisesti pelanneen Toivalan Urheilijoiden naisjoukkueen valmentaja Jan Berg erosi loppuviikosta yllättäen tehtävästään. Hänen tilalleen löytyi kuitenkin nopeasti uusi valmentaja, kahtena edelliskautena ToUn Kakkosen joukkueessa pelannut Eevamaija Ojala. Hänellä on pelaajataustaa korkeammaltakin sarjatasolta Kuopion Pallokissoissa. Tiettävästi Ojala on toiminut myös valmentajana joten Kakkosen kärkipäässä oleva joukkue jää hyviin käsiin.

Yksinään valmentajatehtäviä päivätyönsä rinnalla hoitanut Jan Berg kertoi päätöksensä syyksi energian ehtymisen ja ettei pysty panostamaan mielestään tarpeeksi joukkueensa valmennukseen. Hän luopui jo aiemmin peliurastaan ToUn miesjoukkueessa naisten valmentamisen vuoksi. Berg ei liene tällä haavaa palaamassa pelaajaksi.

– Keväällä oli valmentajuuden jatko jo mietinnässä, mutta en halunnut silloin jättää viime kaudesta paljon muuttunutta joukkuetta pulaan. Nyt tilanne on parempi kuin ehkä koskaan pelaajien riittävyyden, yhteishengen ja sarja-aseman suhteen. Voin hyvällä omallatunnolla siirtää valmennusvastuun pätevälle Eevamaijalle. Kerroin seurajohdolle päätöksestäni viime viikolla. En halua tehdä sellaista, johon en pysty täysillä panostamaan. Eikä se ole oikein tunnollisesti harjoittelevaa joukkuettakaan kohtaan, kertoi Berg.

Muutamia vuosia sitten hän toimi noin vuoden ToUn palkallisena valmennuspäällikkönä, mutta pesti päättyi. Nelisen vuotta sitten hän kokosi ToUn naisjoukkueen Kolmoseen ja nosti sen heti Kakkoseen. Siellä tuli ensimmäisenä vuotena kahdeksas sija ja sarjapaikka säilyi. Viime vuonna joukkue kipusi hyvällä loppukirillä kolmanneksi ja ainakin sama sijoitus on nyt haarukassa pelin parannuttua.

Ennen juhannusta ToU voitti sarjajohtaja TP-47:n aiheuttaen sille kauden avaustappion. Syyskausi alkaa tänä viikonloppuna vierasottelulla Kauhavalla Eevamaija Ojalan komennossa.

Jätä kommentti

*