Siilinjärven Hiihtoseuran naiset taistelivat kymppisakkiin Vuokatissa

Jenni Kivioja

Jenni Kivioja

Uusi maastohiihtokausi saatiin valtakunnallisesti juhlallisella tavalla käyntiin, kun kymmenes Suomen cup starttasi liikkeelle Vuokatissa vapaan hiihtotavan sprinteillä ja viesteillä.

Siilinjärven Hiihtoseuran naiset kisasivat nousujohteisesti 3x4 kilometrin viestissä ja sijoittuivat huiman loppukiritaiston jälkeen kymmenenneksi.

Johanna Ukkola tuli avausosuudelta vaihtoon sijalla 15 ja toista osuutta vienyt Eevakaisa Loukusa paranteli pykälän verran asemia. Ankkuri Senni Vuolle pystyi hilaamaan joukkueen sijoitusta vielä ylöspäin ja venytti SiiHS:n maaliin kymmenentenä 0,9 sekuntia ennen Lahden Hiihtoseuraa.

Naisten viestin voiton vei Hämeenlinnan Hiihtoseura. Cup-avaus oli siilinjärveläisjoukkueelta lupauksia herättävä.

SiiHS:n miesten nuori joukkue jäi niukasti Suomen cupin pisteitä kerryttävien sijojen ulkopuolelle. Arsi Ruuskasen, Riku Ollikaisen ja Erno Ruuskasen muodostaman trion loppusijoitus oli 3x6 kilometrin viestissä 32.

Naisten 1,5 kilometrin sprinttiradalla Johanna Ukkola selvisi neljänneksitoista nopeimpana karsinnasta jatkoon, mutta putosi erävaiheessa ja loppusijoitukseksi tuli 17. Naisten sprintin valtiatar oli Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen.

SiiHS:n muut menijät Eevakaisa Loukusa ja Senni Vuolle sekä Arsi Ruuskanen ja Riku Ollikainen jäivät karsintaan.

Kommentoi