Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Siilinjärveltä kohti Huuhkajia – SiPSin kasvatti Tony Miettinen ottaa ammattilaisuransa ensiaskeleita Tanskassa: "Panostan kaikkeni nyt jalkapalloon"

Siilinjärven Palloseurasta maailmalle ponnistanut Tony Miettinen etenee määrätietoisesti jalkapallourallaan. Lähtö Tanskaan ja FC Nordsjällandin akatemiaan on osoittautunut onnistuneeksi siirroksi.

Miettinen pääsi juhlimaan tanskalaisseuransa U19-joukkueessa viime kauden päätteeksi pronssimitalia.

Alun perin ratkaisuotteluiden piti olla keväällä, mutta sarjasijoitukset saatiin korontatilanteen vuoksi selvitettyä vasta heinäkuussa.

FC Nordsjälland oli tasaisesti kärkikahinoissa mukana läpi sarjakauden, ja joukkue on jatkanut elokuun lopussa pyörähtäneellä uudella kaudella vahvassa lennossa.

– Viime vuosi sujui kaikkinensa hyvin. Myös uusi sarjakausi on alkanut lupaavasti. Olemme ottaneet tärkeitä voittoja. Mitali oli hieno juttu, Miettinen kertaa.

 

Panostan kaikkeni nyt jalkapalloon.

Tony Miettinen

FCN sijoittui myös toissa kaudella kolmanneksi. Tavoitteet ja odotukset ovat jälleen korkealla.

– Mitalia lähdetään hakemaan.

FC Nordsjälland on yhdentoista kamppailun jälkeen 25 pisteellä sarjataulukossa toisena.

Ottelun enemmän pelannut kärkijoukkue FC Midtjylland on neljä pistettä edellä. Kolmantena tasapisteissä (22) väijyvät FC Köbenhavn ja Lyngby.

Miettisen joukkue on voittanut kahdeksan ottelua, pelannut yhden tasan sekä hävinnyt kaksi. Viime kauden kärkijoukkueet Odense ja Bröndby ovat aloittaneet vaisummin, sillä he löytyvät sarjataulukosta vasta sijoilta kuusi ja yksitoista.

 

U19-sarjan otteluohjelma on siitä erikoinen, että tämän vuoden viimeinen peli Nordsjällandilla oli 5. joulukuuta ja seuraava on merkitty vasta 13. helmikuuta.

Pitkä tauko sopii Miettiselle.

– Tulin 10. päivä joulukuuta kotiin Siilinjärvelle. Joukkueharjoitukset jatkuvat tammikuussa. Treenaan nyt omatoimisesti. Alkukausi oli tiukka, joten pieni lomapätkä ja lepo tulee tarpeeseen.

Yara-areenan romahdettua Miettinen käy pallolliset harjoitukset tekemässä Kuopiossa Lippumäen uudessa kuplahallissa. Fysiikkaa voi ylläpitää kotipaikkakunnalla.

– Treeniolosuhteet eivät ole ongelma, kun harjoitukset suunnittelee hyvin etukäteen. Salitreenit hoituvat Siilinjärvellä.

18-vuotias Miettinen on totutteluvuotensa jälkeen alkanut ottaa isompaa roolia tanskalaisjoukkueessaan. Topparin tontilla pääasiassa luutiva siilinjärveläinen on lunastanut paikkansa kokoonpanossa ja ansainnut mukavasti peliaikaa.

– Olen saanut itsevarmuutta lisää. Muuten arki rullaa viime kauden malliin. Pelit ovat sujuneet hyvin ja niiden kautta kehittyy parhaiten.

 

Suomen nuorten maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Miettinen harjoittelee tunnollisesti ja etenee päämäärätietoisesti kohti ammattilaisuutta.

FC Nordsjällandin akatemiassa visiona on kasvattaa omia junioreita mukaan aikuisten peleihin.

Seuraava taso alkaa olla myös Miettisen ulottuvilla.

– Aika näyttää. Panostan kaikkeni nyt jalkapalloon, lukio-opintoja ohessa tekevä Miettinen summaa.

Kun savolainen jalkapallolupaus saa hieman lisää tuulta siipiensä alle, on vain ajan kysymys, milloin SiPSin kasvatti liitää Huuhkajissa.