Johanna Ukkola, Arsi Ruuskanen ja Eevakaisa Loukusa hiihtivät parhaat SM-sijansa viikonloppuna

Siilinjärven Hiihtoseuran Arsi Ruuskanen vauhti kiihtyy keväthangilla. Onnistuneiden aikuisten SM-kisojen jälkeen jäljellä on vielä yksi viikonvaihde Suomen cupissa sekä nuorten SM-hiihdot. Jenni Kivioja
Jenni Kivioja

Jenni Kivioja

Siilinjärven Hiihtoseuran Johanna Ukkola, Arsi Ruuskanen ja Eevakaisa Loukusa venyivät uransa parhaisiin henkilökohtaisiin sijoituksiin aikuisten SM-tasolla, kun viikonloppuna Ristijärvellä kamppailtiin maastohiihdon Suomen mestaruusmitaleista.

Johanna Ukkola hiihti Saukkovaaralla naisten perinteisen 10 kilometrillä seitsemänneksi. Hänen aiempi paras SM-sijoitus henkilökohtaisilla matkoilla oli kahdeksas. Nyt kuopiolainen onnistui murtautumaan kymppisakkiin ensimmäistä kertaa perinteisellä tyylillä.

– Hiihto ei ollut herkäntuntuista missään vaiheessa, kun keli oli niin raskas. Suorituksena ei mitenkään ihmeellinen, mutta tein tasapainoisen kilpailun ja olen tyytyväinen.

– Toivoin, että maali olisi ollut kahdeksan kilometrin kohdalla. Viimeinen kilometri oli todella raskas. Kymmenen parhaan joukkoon pääseminen tuntuu aina hienolta.

Erot muodostuivat vaativissa olosuhteissa suuriksi. SM-kultaa hiihti Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski. Ukkola jäi voittajasta reilut kaksi minuuttia, mutta pronssisijasta vain hieman toista minuuttia.

Eevakaisa Loukusan sijoitus oli 44:s ja seurakaveri Senni Vuolteen 48:s.

 

Miesten 15 kilometrin perinteisellä Arsi Ruuskanen teki huippuhiihdon ja kipusi lopputuloksissa kahdenneksitoista.

– Kisa lähti hyvin liikkeelle. Iskin kohtalaisen terävästi alkuun, ja pysyin mukana taistelussa hyvistä sijoituksista. Sain jonkin verran peesihyötyä ja säästin siinä voimia. Viimeisellä kierroksella annoin tulla niin kovaa kuin pystyin.

– Suksi oli loistava. Luisto ja pito olivat optimaalisia. Tämmöinen onnistuminen lämmittää mieltä ja antaa lisämotivaatiota harjoitteluun.

Suomen mestaruutta juhli tasatyönnöllä kisan läpi vienyt Puijon Hiihtoseuran Iivo Niskanen. Siilinjärveläisen ero olympiavoittajaan oli hieman yli kaksi ja puoli minuuttia.

Ruuskasen sijoittuminen kymppisakkiin oli vain kymmenen sekunnin päässä, eikä kuuden parhaan joukkoonkaan aikaeroa jäänyt kuin reilut 20 sekuntia.

 

Huippuonnistumiseen ylsi myös Eevakaisa Loukusa, joka tuli raastavan naisten vapaan 30 kilometrin matkalta maaliin kahdentenatoista.

Pehmeät olosuhteet kesytti parhaiten latukonkari Visa Ski Team Kemin Riitta-Liisa Roponen.

Arsi Ruuskanen selvitti miesten 50 kilometrin vapaan kuninkuusmatkan kunnialla maaliin ja oli lopputuloksissa 23:s. SiiHS:n Hannu Lappi oli Iivo Niskasen voittamassa kilpailussa 73:s.

Lisää ilonaiheita järjestivät Siilinjärven Hiihtoseuran naiset 3x5 kilometrin viestissä. Senni Vuolle, Johanna Ukkola ja Eevakaisa Loukusa urakoivat sijalle seitsemän. SM-kullan vei Ikaalisten Urheilijat.

Miesten 4x10 kilometrillä Arsi Ruuskanen säväytti perinteisen avausosuudella ja toi SiiHS:n vaihtoon kolmantena.

Sormivammasta toipunut pikkuveli Erno Ruuskanen kiidätti toista perinteisen osuutta. Hannu Lappi ja Riku Ollikainen varmistivat vapaan osuuksilla viestinelikon pääsyn maaliin sijalla 28. Suomen mestariksi kruunattiin Puijon Hiihtoseura.

 

SM-kisat olivat samalla osa Suomen cupia.

Yhteistuloksissa Johanna Ukkola jatkaa sijalla yksitoista. Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen varmisti Ristijärvellä juhlavuoden cupvoiton.

Eevakaisa Loukusa nousi yhdeksän sijaa 33:nneksi ja Arsi Ruuskanen kohenteli asemiaan 44:nneksi. Viesticupissa naiset ovat sijalla seitsemän.

Suomen cupin viimeinen osakilpailu käydään Rukalla 9.–10. huhtikuuta. Ohjelmassa ovat viestit sekä vapaan 15 (naiset) ja 20 (miehet) kilometriä.

Kommentoi