Kuilun kisojen pitkää perinnettä ei päästetty katkeamaan – "Jokaisesta näki, että oli tärkeää päästä kisaamaan"

Näin lähtee Lahja Karjalaisen suoritus lumihyppyrin keulalta. Janne Taskinen
Jenni Kivioja

Jenni Kivioja

Jo toisena vuotena peräkkäin perinteikkäiden Siilinjärven Kuilun kisojen kohtalo oli vaakalaudalla.

Viime vuonna koronapandemia yllätti ja typisti tapahtuman seuramestaruuskilpailuksi.

Tänä vuonna korona oli vielä kiusana, mutta järjestyksessään 93. Kuilun kisat jouduttiin laittamaan pystyyn pikaisella aikataululla, kun kevät tulikin keikkuen.

– Alun perin kisat oli tarkoitus järjestää jo edeltävänä viikonloppuna, koska tähän aikaan piti olla mäen ja yhdistetyn Hopeasomman loppukilpailut. Ensin suunnitelmia muutti tuulinen ja sateinen sää. Sitten lämpenikin yllättäen niin paljon, ettei myöhemmälle niitä uskaltanut enää siirtää.

– Onneksi pitkä perinne ei katkennut vieläkään. Nyt mentiin toinen vuosi peräkkäin seuramestaruuksien merkeissä. Tulijoita olisi varmasti ollut kauempaakin, mutta minkäs teet, Siilinjärven Ponnistuksen mäkijaoston puheenjohtaja Niina Meis selvensi kuvioita.

 

Normaaleissa olosuhteissa Kuilulla on kisannut mäessä ja yhdistetyssä pitkälti toistasataa innokasta.

Pakon sanelemana mukana oli tänä vuonna vain parikymmentä Siilinjärven Ponnistuksen omaa urheilijaa sekä muutamia samoissa harjoitusryhmissä olevia Puijon Hiihtoseuran harrastajia.

– Vaikka olimme tutulla omalla porukalla, saimme kisatunnelman aikaan. Jokaisesta näki, että oli tärkeää päästä kisaamaan. Erityisen iloinen olen siitä, että suuri osa lähti myös hiihtoladulle testaamaan kuntoaan yhdistetyssä.

 

Päivän aikana auringonpaisteessa nähtiin upeita siipolaissuorituksia. K42-mäestä korkeimmat pisteet sai Tuomas Meis kahdella 45 metrin ponkaisullaan.

Valtteri Holopaisen avaushyppy kantoi samoille lukemille ja toisella kierroksella hän venytti 43,5 metriin. Veeti Hyvärinen sijoittui kolmanneksi.

Naisten kisan voitti nuorten MM-kisoissakin esiintynyt Vilma Meis kahdella 38 metrin hypyllään.

K21-mäestä tyttöjen sarjan voittoon liiteli Viivi Hyvärinen ja poikien sarjan paras oli Henri Salumäe. K17-mäestä pisimmälle ponnistivat Eevi Hanttu tytöissä ja Olavi Meis pojissa.

K8-mäen kärkisijat valloittivat Kia Kovaljeff ja Väinö Hyvärinen. Lumihyppyrin kesytti parhaiten Lahja Karjalainen.

Yhdistetyssä sijoitukset pysyivät miesten sarjaa lukuunottamatta muuttumattomina, kun Holopainen sivakoi maaliin ennen Meisiä.

Kommentoi