SiiPen johto ja pelaajat vetoavat savolaisyleisöön: "Jos Superpesistä halutaan nähdä jatkossakin, ihmisten on tultava katsomaan"

Siilinjärven Pesiksen toiminnanjohtaja Teemu Huhtakangas ja Superpesis-pelaaja Matias Hänninen toivovat lisää pesäpalloväkeä katsomoon. Jussi Kumpulainen
Jussi Kumpulainen

Jussi Kumpulainen

Siilinjärven Pesiksen toiminnanjohtaja Teemu Huhtakangas on huolissaan SiiPen sekä miesten että naisten Superpesis-otteluiden yleisömääristä.

Mantulla on kuluvalla kaudella ollut väljää.

– Esimerkkinä voi mainita, että nyt kolmesta pelistä on tullut yhteensä saman verran lipputuloja kuin mitä viime kesän parhaassa pelissä, hän sanoo.

– Jos halutaan Superpesistä pelata nyt ja tulevaisuudessa, ihmisen on tultava katsomaan. Vetoamme tässä siilinjärveläiseen ja laajemminkin savolaiseen pesäpalloyleisöön, hän sanoo.

Superpesis-pelaaja Matias Hänninen sanoo, että pelaajisto ei mielellään puhuisi raha-asioista kesken kauden, mutta nyt tilanne näyttää myös pelaajien silmiin huolestuttavalta.

– Pesäpallossa ei ansaita miljoonia. Nyt saatetaan tehdään talvella muita töitä, että kesällä voi keskittyä pelaamiseen ja harjoitteluun. Mutta jos yleisöä ei käy ja lipputuloja ei tule, alkaa käydä niin, että kohta on tehtävä muita töitä myös kesällä. Ja se näkyy väkisinkin harjoittelun ja pelaamisen tasossa, SiiPen oma kasvatti sanoo.

Tunnelma on kentälläkin heti erilainen, kun yleisöä on paljon.

Matias Hänninen

Samalla Hänninen kehuu, että Mantulla yleisön edessä on aina hieno pelata.

– Tunnelma on kentälläkin heti erilainen, kun yleisöä on paljon. Pelaajien näkökulmasta yleisökehitys on huolestuttavaa. Varsinkin, kun voittojakin on alkukaudesta tullut.

Siilinjärven Pesiksen puheenjohtaja Jukka Pasanen sanoo, että tulojen väheneminen voi näkyä paitsi Superpesis-joukkueiden tekemisessä, myös SiiPen toiminnassa laajemmin.

– Meillä on paljon junioritoimintaa. Olimme myös viime kesänä Siilinjärven suurin kesätyöllistäjä. Kerrannaisvaikutukset ovat isot, kun lipputulot laskevat, Pasanen sanoo.

Pasanen pohtii, että urheilun seuraaminen voi olla murroksessa.

– Mekin maksamme siitä, että saamme Ruudun ottelulähetyksen kotisohville. Samalla toivomme, että ihmiset tulisivat paikan päälle, hän kummastelee.

SiiPen naisten seuraava kotiottelu on lauantaina, kun Siipettäret kohtaa Helsingin Roihuttaret.

Miesten seuraava kotiottelu on sunnuntaina Kempeleen Kiriä vastaan.

Kommentoi