Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savo Volleyn mestaruusjahti alkaa tänään Siilinjärvellä

Savo Volley avaa mestaruusliigakauden Akaa-Volleyta vastaan tänään kello 18.30 Siilinjärvellä Ahmon koululla.

Verkon toisella puolella on EM-kilpailuissa erinomaisesti onnistunut Urpo Sivula. Luvassa on tiukka ja yleisöön menevä taistelu.

Savo Volley lähtee kirkastamaan hopeaa kullaksi viime vuosina tutuksi tulleella konseptilla.

Tuhansien pelien ja harjoitusten kovettamat sotaratsut, yleispelaajat Antti Siltala ja hakkuri Olli-Pekka Ojansivu sekä paluun kokoonpanoon tehnyt virolainen yleispelaaja Andrus Raadik kantavat vastuun joukkueen tekemisessä.

Päävalmentaja Timo Tolvanen kuitenkin uskoo, että nuoret haastajat pystyvät lyömään ensi kaudella kiilaa aikaisempaa enemmän aloituskuusikkoon.

– Pelipaikoista on tulossa ennennäkemättömän kova taistelu.

Savo Volley on kokenut ison remontin, kun kahdentoista miehen ryhmässä on viime kauteen verrattuna kahdeksan uutta pelaajaa. Suurin muutos tapahtui sentteri- ja libero-osastoilla, jotka menivät kokonaisuudessaan uusiin puihin.

Kovin kamppailu pelipaikasta tullaan käymään yleispelaajien tontilla, sillä maajoukkueen EM-leiriryhmässä mukana ollut Mikko Räsänen alkaa olla jo taidollisesti samaa tasoa Siltalan ja Raadikin kanssa. Hihaosaston täydentää juurilleen takaisin palannut Kasper Pennanen.

Suuri mielenkiinto kohdistuu myös passaripelaamiseen Ivanovin veljeskaksikon, 21-vuotiaan Fedorin ja 18-vuotiaan Iljan käydessä oman henkien taistelun paremmuudesta.

Huikeista lajilahjoista tunnetuksi tullut Ilja pysyy pelaamaan myös yleispelaajan ja hakkurin rooleissa.

EM-kilpailuissa sinivalkoista paitaa kunniakkaasti päällä kantanut Miki Jauhiainen ja slovenialainen Jakub Kovac muodostavat sentterien ykköskaksikon. Kolmantena keskitorjujana peliaikaa janoaa 18-vuotias Aleksei Zhbankov.

Jotta Tolvasen palapeli olisi täydellinen, myös hakkuri Olli-Pekka Ojansivu saa varautua tiukkaan yhteenottoon 17-vuotiaan Veikka Lindqvistin kanssa. Nuori ikä ei tunnu olevan esteenä sille, että pallo kuolee kovaa ja korkealta lattiaan.

Japanilainen Shohei Nose kantaa ison vastuun vastaanotossa ja kenttäpuolustuksessa.

Vaihtopenkillä ei kehitytä. Savo Volleyssa pelaajia tullaan kierrättämään myös sen takia, että rasitus ei nouse otteluruuhkissa liian suureksi.

Mielenkiinnolla jäädään odottamaan sitä, kuinka isoon rooliin Veikka Lindqvist, Ilja Ivanov ja Aleksei Zhbankov joukkueessa nousevat.

Mestaruusliigan voimasuhteiden puntaroinnissa ei ole tapahtunut muutoksia viime kaudesta.

VaLePa on suosikki voittopystin ilmaan nostajaksi sekä Savo Volley ja Akaa-Volley ykköshaastajat.

Tolvanen nostaa mustiksi hevosiksi Loimun ja Hurmoksen.

Muuttuneet kokoonpanot tuovat kuitenkin omat mausteet asetelmiin.

VaLePan aloituskokoonpanosta ovat poissa hakkuri Aaro Nikula, yleispelaaja Romans Sauss ja keskitorjuja David Pettersson. Savo Volleylta puuttuvat keskitorjujat Tommi Siirilä ja Severi Savonsalmi sekä libero Niklas Breilin.

Mestaruuden puolustajien viime kauden tähtikentälliseen jäi Savo Volleyn tavoin neljä pelaajaa. Jatkajia ovat  passari Mikko Esko, yleispelaaja Sakari Mäkinen, keskitorjuja Mikko Karjarinta ja libero Risto Ruohola.

VaLePan uusia vahvistuksia ovat kadalainen hakkuri Jerome Cross, italialainen yleispelaaja Alberto Cavasi, Tiikereistä tullut yleispelaaja Jiri Hänninen ja Savo Volleysta siirtynyt keskitorjuja Severi Savonsalmi.

Uusi kausi tarjoaa monta muutakin mielenkiintoista tarinaa: Mitä Sammon kultaluotsi Ruslan Zhbankov saa aikaiseksi nousijajoukkue TUTO Volleyn peräsimessä ja kuinka Sammon takavuosien pidetty hakkuri Luis Salgado onnistuu Jukka Tuovisen työn jatkajana Team Lakkapäässä?

Savo Volley voitti Karelian Hurmoksen 3–2 (23–25, 25–19, 25–14, 22–25, 15–12) Joensuussa ja Kokkolan Tiikerit 3–1 (22–25, 25–16, 25–11, 25–19) Pielavedellä mestaruusliigakauden valmistavissa harjoitusotteluissa.

Pielaveden pelissä erityinen huomio kiinnittyi 18 (+12) pistettä tehneeseen nuoreen hakkurilupaukseen Veikka Lindqvistiin. Savo Volleyn toinen tehomies oli 16 (+12) pistettä koonnut yleispelaaja Andrus Raadik.

Savo Volley avaa mestaruusliigakauden Akaa-Volleyta vastaan torstaina kello 18.30 Siilinjärvellä.

Verkon toisella puolella on EM-kilpailuissa erinomaisesti onnistunut Urpo Sivula. Luvassa on tiukka ja yleisöön menevä taistelu.