Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Siilinjärven kasvatti Arsi Ruuskanen hiihti nuorten maailmanmestariksi! "En ihan odottanut että kultaa tulee"

Siilinjärveltä kotoisin oleva Arsi Ruuskanen saavutti merkittävän etapin urallaan voittamalla maastohiihdon alle 23-vuotiaiden miesten 15 kilometrin perinteisen kilpailun nuorten MM-hiihdoissa Norjan Lygnassa.

Toiseksi hiihtänyt Ruotsin Leo Johansson taipui 6,7 sekuntia ja MM-pronssille venyttänyt norjalainen Håvard Moseby jäi 28,1, sekunnin päähän.

– Tällä hetkellä on aika uskomaton fiilis! En ihan odottanut, että kultaa tulee. Ajattelin, että top kymppi, top kuusi on sellainen, mihin hyvällä hiihdolla pystyy. Tänään kaikki meni nappiin: taktiikka, suksi, kaikki toimi. Tokan kiekan puolivälissä aloin tietää, että on mahdollisuudet ihan mihin vaan. Tämä on tosi iso juttu, Ruuskanen sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Ruuskasen tavaramerkkinä on ollut nousujohteisuus ja torstai-iltapäivän tiukassa sekuntikamppailussa kello kääntyi lopulta suomalaisen puolelle.

Ruuskanen oli viiden kilometrin väliajoissa kuudentena, mutta ajoi puolimatkassa Johanssonin seitsemän sekunnin etumatkan kiinni ja oli jo kymmenen kilometrin kohdalla kymmenen sekuntia ruotsalaista edellä.

Edellinen suomalainen alle 23-vuotiaiden kultamitalisti on Iivo Niskanen, joten kaiken osuessa kohdalleen on Ruuskasellakin kaikki edellytykset nousta maailman huippuhiihtäjäksi.

Todellista läpimurtoa voitaneen olettaa jo lähivuosina, mikäli kehitys jatkuu hyvänä ja mies pysyy terveenä.

Siilinjärven Hiihtoseuran kasvatti Arsi Ruuskanen vaihtoi viime kauden päätteeksi seuraa Kuusamon Erä-Veikkoihin.

Ruuskanen muutti viime syksynä Sotkamoon opintojen ja harjoitteluolosuhteiden perässä. Nuorukaista valmentaa Ville Maunuksela.

Hyviä uutisia kantautui myös Yhdysvalloista ampumahiihdon nuorten MM-kilpailuista, kun siilinjärveläinen Eemi Naumanen sijoittui 14:nneksi alle 19-vuotiaiden miesten normaalimatkalla.

Puijon Hiihtoseuraa edustava Naumanen ampui 12,5 kilometrin matkalla kolme sakkominuuttia. MM-kullan pokkasi seurakaveri Arttu Heikkinen.