Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt kannattaa lähteä katsomaan – Suomen parhaat kisaavat Kasurilassa tänä ja ensi viikonloppuna

QKLS Games tuo Kasurilaan Suomen parhaat lumilautailijat kisaamaan SM-titteleistä neljässä eri sarjassa. Kisalajeina kolmepäiväisessä tapahtumassa ovat slopestyle, big air ja halfpipe. Kilpailuihin odotetaan osallistuvan jopa sata laskijaa.

Kansallisia mestaruuskilpailuja ei Kasurilassa ole aiemmin järjestetty. Samalla kyseessä on ensimmäinen kerta, kun SM-kilpailut pidetään muualla kuin maan isoissa hiihtokeskuksissa.

‒ Lumilautaliitossa haluttiin madaltaa kynnystä, että eri-ikäiset ja -tasoiset laskijat voisivat osallistua. Kasurilassa on sopivat suorituspaikat maan parhaiden laskijoiden lisäksi myös lapsille ja nuorille, kertoo toiminnanjohtaja Antti Argillander.

Kasurilaan on talven aikana rakennettu huippuluokan suorituspaikat. Lumiparkki kouruineen, reileineen ja hyppyreineen on toteutettu yhteistyössä saksalaisen Schneesternin kanssa. Samat ammattimiehet rakensivat myös Pekingin olympialaisten suorituspaikat.

‒ Suorituspaikat rakennetaan sen mukaan miten rinteissä on pituutta ja korkeutta, mikä kysyy ammattitaitoa ja näkemystä. Tällä hetkellä kaikki suorituspaikat ovat huippukunnossa ja valmiina kilpailuja varten, Argillander sanoo.

SM-tason loppukilpailuja pidetään harvoin pienemmissä hiihtokeskuksissa.

Antti Argillander

Yleisölle QKLS Games on ilmainen tapahtuma. Suorituspaikat on suljettu laskijoilta, mutta muuten rinteet ovat avoinna normaalisti.

Luvassa on ainutlaatuinen tapahtuma myös oheisohjelman puolesta.

Mukana ovat muun muassa Eero Ettala ja HP Parviainen ja sekä miniramppisessioita isännöivä moninkertainen maailmanmestari Roope Tonteri.

Musiikista vastaavat Siilinjärveltä ponnistava Sexmane sekä kuopiolainen Funkkaa Taikka Kuole.

Kulunut laskettelukausi on Antti Argillanderin mukaan ollut yksi parhaista. Koronakin lienee vaikuttanut siihen, että monet ovat hankkineet kausikortin ensimmäistä kertaa.

‒ Kausi on mennyt erittäin hyvin ja jatkuu vielä huhtikuun puoleen väliin. QKLS Games on hieno päätös hienolle kaudelle, sillä SM-tason loppukilpailuja pidetään harvoin pienemmissä hiihtokeskuksissa.

Ensi viikonloppuna 1.‒3.4. Kasurilassa pidetään myös freeskin SM-kisat.

Keskiviikkoiltana 6.4. Kasurilan laskettelukeskuksen rinteillä hiihdetään ylämäkihiihtona vapaalla tyylillä IIVO Nuorisocupin 2022 viimeinen osakilpailu.