Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SiiPen juniorivalmentaja Kari Pakkanen sai hienon tunnustuksen pesisgaalassa

Pesäpalloliiton itäinen alue juhli kansallispelin satavuotisjuhlavuotta pesisgaalassa Varkaudessa. Tunnustuspalkinnoista kuusi tuli Pohjois-Savoon ja niistä yksi Siilinjärven Pesikseen Kari Pakkasen saatua junioritoiminnan ansioistaan kunnia- ja kiitostaulun. 

Outokummussa pesäpalloilun perustan hankkinut ja 1980-luvun lopussa Siilinjärvelle siirtynyt Kari Pakkanen, 56, pelasi 1990-luvun alkupuoliskolla SiiPen miesten edustusjoukkueessa Superpesistä ja suomensarjaa pääasiassa etenijänä ja kopparina toimien samalla fysioterapeutti-yrittäjänä.

Aktiivisen pelaajauran päätyttyä 1996 meni häneltä useita vuosia sivussa kansallispelistä, kunnes oman Perttu-pojan pesäpalloharrastus 2008-2013 veti juniorijoukkueen pelinjohtaja-valmentajaksi. Pertun pesisuran loputtua tuli viiden vuoden tauko pesisvetäjäpestiin. Into virisi uudelleen Minttu-tyttären aloitettua pelaamisen SiiPessä 2018. Ikäluokka kerrallaan Kari Pakkanen on valmentanut SiiPen tyttöjunioreita, tänä vuonna alle 14-vuotiaita D-tyttöjä.

Pakkasen mukaan SiiPen D-tytöt on lahjakas ja pelaajalukumäärältään runsas ikäluokka, josta voi odottaa vuosikymmenen edetessä kelpo pelaajia naisten edustusjoukkueeseen.

– Valmentamisen taustat ja kouluttautumismahdollisuudet ovat SiiPessä hyvällä tolalla eikä olosuhteissa ole valittamista etenkään kesän pelikenttätilanteen osalta. Juniorivalmentajista on jatkuva pula. Toivottavasti uusia valmentajia, pelinjohtajia, huoltajia ja joukkueenjohtajia tulisi lisää. Siilinjärveläisen mies- ja naispesäpalloilun tulevaisuus on entistä enemmän omissa junioreissa, korostaa Kari Pakkanen.

Puijon Pesiksestä sai kunniakirjan Leena Hämäläinen ja Tahko Pihkala -mitalin Jouni Vainikainen.