Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Outokummun Pallo lähetti Rökäletappion sarjatasoa alemmas – "pelimme ailahteli liikaa koko kaudella ja synkkiä jaksoja tuli liikaa peleissä"

Siilinjärven Rökäletappion taival miesten salibandyn kakkosdivisioonassa päättyi kahden pelikauden jälkeen, kun se hävisi kolmeen otteluun venyneen putoamiskamppailun Outokummun Pallolle.

Näin runkosarjassa toiseksi viimeiseksi jäänyt RT putosi kolmosdivisioonaan, mistä toinen siilinjärveläisjoukkue Veikot sai lohkovoittajana nousuoikeuden Kakkoseen.

Vaiheiltaan kummallisessa ottelusarjassa Rökäletappio pelasi ensin kauden huonoimman tai ainakin tehottomimman ottelunsa hävittyään torstaina Outokummussa 1–11, vaikka laukoi enemmän vastustajan maalia kohti.

– Emme toipuneet avauserän viiden maalin tappiotilanteesta. Mikään ei onnistunut puolustuksessa eikä hyökkäyksessäkään ja OuPa hyödynsi tehokkaasti pientä nihkeäalustaista kotisaliaan, totesi lujille joutunut RT:n maalivahti Miika Manninen.

Synkkiä jaksoja tuli liikaa kauden peleissä.

Miika Manninen

Lauantain ottelu isossa Ahmon koulun kotisalissa alkoi myös heikohkosti, kun hyvin liikkunut ja syötellyt OuPa meni kahden maalin johtoon avauserässä. Ero kasvoi toisessa erässä maalilla, mutta RT alkoi saada peliotteesta kiinni. Maalinteko oli vielä tahmeaa.

Päätöserässä RT löysi kauden parhaiden pelaajiensa Aleksi Pentikäisen, Joonas Poutasen, Nico Lapveteläisen ja Tero Virtasen johdolla huiman hurmoksen muidenkin terästäydyttyä. RT pakotti OuPan puolustuskannalle ja jyräsi peliä jatkuvasti vastustajan maalille. Tulosta tuli peräti viidellä maalilla ja otteluvoitto 7–5. Palkittu Pentikäinen teki osumista neljä. Virtanen laukoi viimeisen maalin ja syötti kolme. Taitava Poutanen kunnostautui maalitilanteiden rakentajana. Alussa maalilla haparoinut Manninen torjui päätöserässä puolustuksen lukkona.

– Tämä oli kauden paras erämme. Päätimme viimeisellä erätauolla, ettemme myy nahkaamme halvalla. Onnistumiset purskauttivat ketsuppipulloilmiön, totesi pääsankari Aleksi Pentikäinen. Kapteeni Timo Soininen myötäili toteamalla vastustajaa paremman pelienergian ja voitontahdon ratkaisseen lopussa.

Sunnuntain ratkaisuottelussa Outokummussa RT jatkoi samaa rataa ja vei avauserän lupaavasti 2–0 Aleksi Pentikäisen 42. sekunnilla laukoman avausosuman innostamana.

Toisen erän alussa toiveet murenivat synkkään kaksiminuuttiseen, kun OuPa latoi kolme osumaa ja meni johtoon jatkaen maalitehtailua viiteen maaliin.

Päätöserässä ei RT kyennyt tyypilliseen kiriinsä, neljän minuutin miesylivoimasta huolimatta. OuPa sumputti maalinedustansa mainion maalivahti Lari Naumasen johdolla ja RT hävisi 3–6.

– Meillä oli alussa momentum, mutta kuten monesti aiemmin pelimme sekosi täysin ja vastustaja teki nopeasti monta osumaa. OuPa pelasi lopun taktisesti hyvin vahvuuksillaan ansaiten voiton ja sarjanousun. Kotiedulla oli iso painoarvo. Pelimme ailahteli liikaa koko kaudella ja synkkiä jaksoja tuli liikaa peleissä, sanoi Manninen.

Hänen mukaansa RT on kiinnostunut anomaan sarjapaikkaa takaisin, jos mahdollisuus avautuu. Mutkien takana se on, koska niin ikään Kolmoseen pudonnut Kuopion Welhot Akatemia oli RT:n edellä runkosarjassa.

Myös yhteistyö Veikkojen kanssa kiinnostaa, jotta Siilinjärvellä olisi ensi kaudella entistä laadukkaampi joukkue Kakkosessa ja myös Kolmosessa.