Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mahtihiihdot ja Iivo cup hiihdetään lauantaina Maaningalla

Katsojille on Maaningalla tarjolla vauhtia Suomen ehdottomalta huipulta.

Talviurheilun takavuosikymmenten mahtiseura Maaningan Mahti järjestää kansalliset Mahtihiihdot ja Iivo nuorisocupin kilpailut lauantaina kirkonkylän lähtö-maalialueelta Sinisentien tunnelilta Honkamäelle suuntautuvassa maastossa.

Vapaalla tyylillä sujuteltaviin hiihtoihin oli ilmoittautunut tiistai-iltapäivään mennessä kahdeksankymmentä kilpailijaa, joista pääosa Iivo cupin 8–16-vuotiaiden sarjoihin.

Miesten ja naisten yleisissä sarjoissa oli kymmenen tuntia ennen ilmoittautumisajan päättymistä vain muutamia osanottajia.

Katsojille on tarjolla vauhtia Suomen ehdottomalta huipulta, ja lähtöviivalle asettuu lukuisa joukko viime talven SM-mitalisteja.

Maaningan oma poika, Puijon Hiihtoseuraa edustava Jalmari Bergqvist antaa näytteen tämänhetkisistä vauhtivaroistaan M20-sarjan 10 kilometrillä.

M16-sarjan viidellä kilometrillä katseet kohdistuvat Kiuruveden Urheilijoiden huippulahjakkuuksiin Iiro Säisään ja Niilo Kouvalaiseen.

Veteraanien ykköstykki on Lapinlahden Vedon Ari Svanberg. Hänelle ei taida löytyä vastusta M65-sarjaan mistään päin maailmaa.

Kilpailut alkavat kello 11.