tiistai 11.8.2020 Sanna, Susanna, Sanni, Susanne

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Urheilumies henkeen ja vereen

Ari Kuosmasen hyllyssä riittää palkintoja. Pyödällä on kehyksissä yhdeksän SM-kisojen mitalia hiihdosta ja kädessä 48 piirinmestaruusmitalia yleisurheilusta. (Kuva: Matti Ihatsu)

Meinaa tullaa vedet silmiin, kun maaninkalainen Ari Kuosmanen imitoi ja tulkitsee Jaakko Tepon Hilmaa ja Onnia.

– Meininki on panostaa jälleen taiteilijahommiin eli alkaa imitoida. Uutena juttuna olen opetellut laulamaan, mihin Juvosen Jussi on minua prepannut, Kuosmanen kertoo innostuneena.

Se mistä, lähiseudun asukkaat ovat Arin tähän saakka oppineet tuntemaan, ei liity viihteeseen vaan urheiluun. 1980-luvulla hän oli Suomen lupaavimpia nuoria hiihtäjiä.

Seinällä on kehyksissä yhdeksän SM-kisojen palkintoplakaattia. Yksi merkittävimmistä muistoista on vuodelta 1983, jolloin Kuosmanen, Jari Räsänen ja Arto Puurunen ottivat Maaningan Mahdille SM-pronssia viestissä Virroilla.

– Olin silloin vasta 14-vuotias. Lähdin matkaan neljäntenä 20 sekuntia ennen 18-vuotiaiden suomenmestari Teijo Korvaa, mistä minulle ei edes kerrottu. Sain pidetty Teijon takana ja nostettua Mahdin kolmoseksi.

Toinen merkittävä vuosi on 1986, jolloin Kuosmanen voitti SM-kultaa 18-vuotiaissa.

– Tuona vuonna voitin kaikki perinteisen kisani. Ainoastaan yhdessä kisassa edelle ehätti eräs kilpailija, Mika Myllylä 5,2 sekunnin erolla.

Lue lisää 23.8. Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*