sunnuntai 18.8.2019 Leevi

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Vesa Lötjönen juhlistaa kuusikymppisiä yhdessä kuntalaisten kanssa

Kunnanjohtaja Vesa Lötjönen on kunnan markkinamies. (Kuva: Matti Ihatsu)

Maaliskuun 12. päivä tulee kuluneeksi 60 vuotta siitä, kun Vesa Lötjönen valtasi maailman. Ja ensi lokakuussa tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun Lötjönen valtasi Siilinjärven.

Mutta lähdetään liikkeelle vuodesta 1959, jolloin Lötjönen syntyi Etelä-Afrikassa. Hänen perheensä asui Durbanin kaupungissa, jossa isä työskenteli puunjalostusteollisuuden parissa. Vesan ollessa 4-vuotias perhe muutti takaisin Suomeen.

– Afrikan ajoista en luonnollisesti kovin paljoa muista. Isä oli innokas valokuvaaja ja vanhojen kuvien kautta jotkut tapahtumat ovat myöhemmin palautuneet mieleen.

Lötjönen kävi koulunsa Kuopiossa, Jyväskylän yliopistossa filosofian maisteriksi. Ammatillinen ura urkeni it-alalle, TietoEnatorilla johtajaksi saakka. Kunnallinen ala alkoi kiinnostaa ja Kaavin kunnanjohtajuuden kautta Lötjösestä tuli Siilinjärven kunnanjohtaja.

Vesa Lötjönen juhlistaa synttäreitään kuntalaisten kanssa. Avoin kahvitilaisuus on to 14.3. klo 13–17.30 Salmin Salissa. Lahjoja Vesa ei halua, sen sijaan sopivalla summalla voi tukea nuorten päihteiden käytön vähentämistä tilille: FI2556088820001020. Viestikenttään teksti ”Vesa Lötjönen 60v”.

Lue lisää 7.3. Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*