maanantai 18.2.2019 Kaino

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Videot

Ihmisen tarina -lyhytdokumentti: Jarkko Ahokas – Ja kolmas kerta!

Jarkko Ahokas syntyi 70-luvun puolivälissä Kuopiossa. Perhe muutti Siilinjärvelle hänen ollessa yksivuotias.

Äiti oli hoitoalan ihmisiä ja isä kuorma-auton kuljettaja. Jarkko Ahokkaalla ei ollut suoranaisia ammattihaaveita, kuitenkin ammatti palomiehenä siinteli ajatuksissa monen muun ikätoverin ohella. Jääkiekko oli vapaa-ajan harrastus, jota hän seuraa vieläkin aktiivisesti.

Lähihoitajaksi opiskeltuaan Ahokkaasta tuli päihdehuoltoalan yrittäjä.

– Työ on antoisaa, osaltaan kuormittavaa, koska päihdehuoltoalalla käsiteltävät asiat ovat välillä ikäviä, pahojakin asioita.

Työn voimavara ovat kuitenkin kohdattavat ihmiset.

Vastapainona henkisesti kuormittavalle työlle Ahokas on yrittäjänä myös omistamassaan osto- ja myyntiliikkeessä Vilin valinnassa. Perinteisen osto- ja myyntiliiketoiminnan lisäksi Vilin valinta järjestää huutokauppoja koko perheen voimin, pääosin Siilinjärvellä.

– Mielenkiintoisia esineitä ja vielä mielenkiintoisempia ihmisiä ja persoonia, Ahokas sanoo.

Myynnissä voi olla esimerkiksi Esa Pakarisen vaimon Ellin hattuliikkeen hattuja. Näistä syntyy hyvä huutokauppa noin kerran kuussa Siilinjärvellä.

Katso lyhytdokumentti tästä: 

Kommentoi

Ihmisen tarina -lyhytdokumentti: Hannu Mustonen – paljon saanut, paljon antanut

Ihmisen tarina -lyhytdokumenttisarja esittelee Siilinjärven ja Maaningan ihmisiä. Heitä, joita ei lehtien palstoilla usein näy, mutta joiden tarinat ansaitsevat tulla kerrotuksi. 

Katso video alta: 


Kuvaus, editointi: Seppo Hyvönen


Kuusankoskella, poliisin pojaksi  syntynyt siilinjärveläinen Hannu Mustonen ei  nuorena miehenä osannut ajatella, kuinka suurta osaa vankila näyttelisi tulevaisuudessa hänen elämässään.

Nuoren miehen kaveriporukka oli laaja. Leikit ja pelit olivat samat, niin kuin kaikilla  tuon ajan nuorilla. Sellutehdas toi  rahan tuoksahduksen, mato-ongella narrattiin kaloja ja tulevaisuudesta haaveiltiin.

Kuusaalla paperitehdas työllisti suuren osan kaupungin ihmisistä. Hannu sai kuitenkin kesätyöpaikan Kuusankosken kaupungin rakennusosastolta ja nuoren miehen haaveet sähköalantöistä vaihtuivat rakennusinsinöörin opintoihin Tampereelle.

Elämä kuljetti miestä, sivut vaihtuivat elämänkirjassa ja parikymmentä vuotta sitten matka vei tutustumiskäynnille Pietariin nuorten poikien vankilaan. Käynti teki Hannuun lähtemättömän vaikutuksen ja siitä hetkestä alkoi Hannun uusi elämä vankilatyöntekijänä.

– Tunsin, että tämä työ on minun. Minä haluan tehdä vankilatyötä.

Siitä alkoi Hannun vapaaehtoistyö ensin Pietarin-  ja nyt  Kuopion ja Naarajärven vankiloissa.

– Minä itse olen saanut paljon. Minulle on usko ja siinä pysyminen merkinnyt paljon. Se on ilosanoma ja tänä päivänä minä haluan jakaa sitä ilosanomaa vangeille.

Kommentoi

VIDEO: Virva Ruhanen ulkoiluttaa Onni-kissaansa punaisissa vaunuissa

Siilinjärveläinen kaksikko Virva Ruhanen ja Onni-kissa ovat tuttu näky kotikulmillaan. Ruhanen käy usein kävelyillä, joille hän ottaa mukaansa Onnin, joka matkustaa punaisissa vaunuissa.

Onni viihtyy vaunuissaan hyvin. Se katselee ohi kulkevia ihmisiä ja autoja.

Mummot pyytävät Onnia usein käymään ja Ruhanen vitsailee, kuinka häntä ei ikinä kutsuta kylään, mutta kissa sen sijaan kutsutaan.

Katso video alta: 

Lue lisää 22.11. Uutis-Jousesta

Kommentoi

Video: Maailmanennätystä tavoitellaan Siilinjärvellä

Siilinjärvellä aiotaan tehdä maailmanennätys riisipiirakoiden myynnissä. Asialla on paikallinen K-Supermarket Herkkupata.

Tavoitteena on myydä 35 000 riisipiirakkaa seitsemässä päivässä eli 3.-9. syyskuuta 2018.

Edellinen myyntiennätys on myös tarkoitus ylittää.

Katso videolta tunnelmat ja kommentit.

Katso myös video UJ:n Instagramista ja lehtijuttu 13.9. Uutis-Jousesta

Kommentoi

Video: Ruokahävikki

Katso videosta kuinka Siilinjärven maa- ja kotitalousnaiset laittoivat hävikkiruokapöydän valmiiksi. Arvaa kuinka monta kiloa jokainen meistä heittää vuodessa ruokaa hukkaan.

Kommentoi

Pikkujoulut keskellä kesää!

Siilinjärven torilla oltiin maanantaina 24.7. jouluisissa tunnelmissa, kun torikauppias J-E Hämäläinen järjesti pikkujoulut torttukahveineen. Paikalla oli myös mansikoita tarjoillut joulupukki.

Kommentoi

Video: Roope Ankkana Uutis-Jousessa

Roope Ankkana Uutis-Jousessa kertoo huikean tarinan Uutis-Jousen henkilökunnan juhlarahaston korkotuotosta hieman yli kolmen vuosikymmenen ajalta.

Katso hauska videotarina, johon liittyy rutkasti uutisjouselaista elämänmyönteisyyttä ja huumoria.

Kommentoi

Video: Kansanmusiikin lumoissa

Pelismannit-yhtye kajautteli ilmoille komeita kansanmusiikkisävelmiä Siilifolkissa. Yhtyeessä narubassoa soittava Seppo Roivainen kertoi Uutis-Jouselle, mikä musiikkilajissa koukuttaa.

Kommentoi