maanantai 26.1.2020 Joonatan

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Viisi Kasurilan koulun luokkaa uuteen viipaleeseen – katso rehtorin haastattelu

Kasurilan koulun nelosluokkalaiset ovat viihtyneet hyvin uusissa tiloissa. Edessä Fanni Pekkarinen ja Tiitus Naarala. Takana vasemmalta Hilma Lamminmäki, Iina Polvinen, Leena Parviainen, Juuso Mäittälä, Eemeli Ahokas, Lassi Sutinen ja Henri Berg. (Kuva: Jussi Kumpulainen)

Siilinjärvellä Kasurilan alakoululla oli joululomien jälkeen jännät paikat, kun viisi luokkaa muutti pihalle pystytettyyn viipalerakennukseen.

Muuton taustalla on vanha ja tuttu, mutta ikävä syy: sisäilmaongelmat. Kasurilan alakoulun vanha puoli alkaa tulla tiensä päähän.

– Siellä eristettiin yksi osasto omaan ilmanvaihtoonsa, sitä osaa ei käytetä ollenkaan. Tuo suljettu osa on rakennettu pääosin vuonna 1968.

Muuton jälkeen pääkoululle jäi vielä kaksi luokkaa ja erikoisluokat, kuten englanti, liikunta, atk, käsityö ja musiikki.

Vanhassa, jo muutama vuosi sitten käyttöön otetussa viipaleessa on lisäksi kaksi luokkaa.

Pääkoulun huono sisäilma näkyi Rytivaaran mukaan sekä oppilaissa että henkilökunnassa.

– Mitään massapoissaoloja ei ollut, mutta luokalla jos toisella oli yksittäisiä, joilla oli jatkuvaa päänsärkyä, flunssaoireita ja allergisia oireita, kuten kutinaa ja silmien kirvelyä. Toivottavasti niistä päästään nyt eroon.

Kasurilan koulu ei ole ainoa koulu, jossa paetaan huonoa sisäilmaa. Siilinjärvellä kunnalla on viipaleita kahdeksassa osoitteessa ja neljän koulun pihassa.

Lue lisää 17.1. Uutis-Jousesta

Katso alta rehtori Marja Rytivaaran haastattelu:

Kommentit

 • Jani

  Mistä löytyy linkki rehtorin haastatteluun?

  • Jussi Kumpulainen

   Moi! Kiitos huomiosta. Sieltä löytyy nyt, oli pudonnut jostain syystä pois.

   -Jussi

Jätä kommentti

*