tiistai 22.1.2019 Visa

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Yaralla vuosi 2017 oli tuotantoennätysten vuosi

Yaran Siilinjärven toimipaikalla vuosi 2017 oli tuotantoennätysten vuosi. Uudet tuotantoennätykset saavutettiin apatiitin, rikkihapon, fosforihapon, lannoitteiden ja sähkön tuotannossa.

Apatiittituotannon uusi vuosituotantoennätys on 978 613 tonnia. Rikkihappoa tuotettiin 747 812 tonnia, fosforihappoa 295 786 tonnia ja lannoitteita 470 220 tonnia. Sähköntuotannossa yllettiin 179 670 Megawattituntiin, joka vastaa noin puolta koko toimipaikan sähköntarpeesta.

– Uusien ennätysten saavuttaminen on hyvä osoitus yhteistyöstä toimipaikallamme ja siitä, miten panostamalla koko tuotantoketjun prosessien luotettavuuteen sekä koko henkilöstön osaamisen hyödyntämiseen saadaan aikaan merkittäviä parannuksia toiminnassa, toteaa tehtaanjohtaja Mika Perälä.

Toimipaikan kehittämisessä keskeistä on myös kestävän kaivostoiminnan, kiertotalouden ja ympäristöasioiden edistäminen.

– Vuonna 2017 kaikki ympäristölupaehdoissa määritellyt ilma- ja vesipäästörajat alitettiin. Uusimpien teknologioiden hyödyntäminen on osa toiminnan jatkuvaa parantamista, korostaa kaivoksen johtaja Teija Kankaanpää.

Tästä esimerkkinä on viime vuonna valmistunut ja käyttöön otettu Euroopan suurin rikastushiekan käsittelylaitos ns. ”pastalaitos”. Tehtaan ja kaivoksen välinen liikenneturvallisuus parani kantatien eritasoliittymän valmistuttua.

Lue lisää 11.1. Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*