sunnuntai 7.6.2020 Suvi, Roope, Robert, Robin

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Yo-kokeet alkoivat tiistaina – ”Iso paketti lyhyessä ajassa”

Abiturientti Roosa Korhosesta äidinkielen lukutaidon yo-kokeessa oli haastavaa saada kaikki ajattelemansa asiat sopimaan vastauksiin, annettujen merkkimäärien puitteissa. (Kuva: Anu Piironen)

Kevään ylioppilaskirjoitukset alkoivat tiistaina äidinkielen lukutaidon kokeella. Siilinjärven lukion abiturientit Hanna Räsänen ja Roosa Korhonen osallistuivat äidinkielen ylioppilaskokeeseen oman koulun sijaan Hamulan koululla. Siilinjärven lukion rehtori Aurora Hansen kertoi lukion salin olevan käyttökiellossa.

Abiturientit palasivat rennonvakavina, kevään 2019 ensimmäisestä yo-kokeesta. Valmistautumiseen tarkoitettu abien lukuloma oli tuntunut liian lyhyeltä.

Hanna Räsänen kertoi jännittäneensä koetta ihan turhaan. Räsänen tekee Siilinjärven lukion ja Sakkyn Liiketalouden koulutusohjelman kaksoistutkintona ylioppilas-merkonomin tutkintoa, josta tulevalla yo-merkonomilla on suorittamatta enää yo-kokeet. Äidinkielen lukutaidon yo-koe oli Räsäselle ensimmäinen.

– Miten osataan tulkita ja vertailla tekstinpätkää, runoa ja videoita. Alussa oli työlästä, iso paketti tehtävänä lyhyessä ajassa.

Roosa Korhosta harmittaa abivuoden päättymistä ajatellessa, että kaverit lähtevät omille teilleen, eikä heitä näe kuten lukiovuosina. Hän mietti yo-kirjoituksia ja tulevaisuutta äidinkielen lukutaidon kokeen jälkeen.

– Kun olisi pian ohitse, että ei tartteisi stressata. Hoitoala kiinnostaa tällä hetkellä.

Lue lisää 14.3. Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*